Diabetische voet

Mensen met diabetis melitus hebben vaak minder gevoel in hun voeten , last van tintelingen of pijnlijke koude voeten. Voor deze doelgroep is het daarom heel belangrijk om de voeten te verzorgen. Hoe langer u diabetis heeft hoe meer kans u heeft op evt. complicaties. We behandelen de voeten preventief om zo problemen te voorkomen.

Rematische voet

Wie Reuma heeft, heeft vaak pijnlijke en branderige voeten. Ook kunnen er zwellingen op treden die weer zorgen voor likdoorns ,eeltvorming . Het verwijderden dient vakkundig te gebeuren zodat uw voeten er niet op achteruit gaan, en  u zo min mogelijk klachten ervaart.

 

Waarom naar de Medisch pedicure ?

De medisch pedicure is speciaal opgeleid om een diabetische voet te behandelen. We volgen een paar keer per jaar cursussen om zo up to date te blijven en u de beste medische zorg te kunnen aanbieden. Omdat wij nauw samen werken met huisartsen en podotherapeuten kunnen we nog betere zorg verlenen en problemen voorkomen, wat inhoud dat de voeten nog in betere conditie blijven.

Word mijn behandeling altijd vergoed?

Sinds 2015 word de voetzorg niet meer helemaal vergoed door de zorg verzekeraar. Om voor een vergoeding van de zorg verzekeraar in aanmerking te komen heeft u een zorgprofiel nodig . Een zorgprofiel word bepaald door de huisarts, podotherapeut, diabetisch verpleegkundige of internist.

Uw persoonlijk zorgprofiel word bepaald aan de hand van het risico dat u loop op wonden, slechte genezing en het risico van amputatie . Heeft u zorgprofiel 2 of hoger dan word uw specialistische voetzorg vergoed vanuit de verzekering.  Bij zorgprofiel 0 en 1 heeft u een aanvullende verzekering nodig. De dekking hiervan verschilt per verzekeraar.

Omdat niet alle verzekeraars meer de gehele behandelingen vergoeden heeft u kans dat u een kleine bijdrage moet betalen. Dit heeft er mee te maken dat de verzekeraars alleen nog de medisch noodzakelijke voetzorg vergoeden. Dit word bepaald door de specialist die uw persoonlijke zorgprofiel samenstelt, die de richtlijnen volgt van de zorgverzekeraar.

Als medisch pedicure werk ik samen met zorgverzekeraars waardoor u als cliënt recht heeft op een tegemoetkoming in de behandelkosten.

Informeer van tevoren bij uw zorgverzekeraar of dit voor u het geval is.

Openingstijden

Ma. 09.00-16.00u
Di. 08.30-17.00u
18.00-21.00 (niet elke dinsdagavond)
Wo. 09.00-15.00u
Do. 09.00-16.00u
Vr. 09.00-13.00u
Za. 09.00-11.00u (niet elke zaterdag

u maakt de afspraak rechtstreeks in onze online bookingsmodule.

Ontdek onze winkel

Ontdek onze winkel